badacsony túrákTúrák Badacsonyban

és környékén

Badacsony a Balatonnak azon a pontján fekszik, ahonnan akár gyalog vagy kerékpárral, netán autóval nagyon sok érdekes túra tehető meg. A Bacchus Apartmanok honlapján mi a túrák típusai szerint egyet-egyet mutatunk be Önöknek. Azok számára, akik többet szeretnének tudni az úticélokról, belinkeltük szövegeinket. Még több túraútvonalat és kirándulást ajánlunk szállóvendégeink figyelmébe érkezésük után. Térképekkel, leírásokkal, prospektusokkal, szórólapokkal látjuk el őket, és igény szerint segítünk a kirándulás megszervezésében is. Kérésre -díjazás ellenében- piknikkosarat állítunk össze különféle házi finomságokból és természetesen a behűtött palack badacsonyi bort sem felejtjük ki belőle ;)

 

Ha Badacsonyban Jársz, Nyomozz Velünk!

Egy páratlan kültéri „szabadulószobás” városfelfedező programot kínál Badacsonyban a Nyomozz Velünk egyedi fejlesztésű játéka.
Az „Egy rejtélyes levél nyomában” című helyalapú, mobil eszközön futó kalandos,
rejtvényekkel teli játék Badacsony festői szépségű útvonalain vezet fel Badacsony
vasútállomástól egészen a népszerű Rózsakőhöz.
Közben megismerjük az egykori szőlőbirtokos család, a Kékesdyek ármányban, szerelemben,
testvérharcban bővelkedő történetét.
A „Tudtad?” rovatokban számos érdekességet tudhatunk meg a környék sajátosságairól,
nevezetességeiről.
Külön érdekessége a kiterjesztett valóság élménye (Augmented Reality), melynek
segítségével „elrepülünk” egészen más helyszínekre és korokba.
A játék 2-7 fős szerelmespároknak, családi és baráti társaságoknak javasolt, 16 éves kor felett.
Kutyával is teljesíthető, közepes nehézségű séta, kb. 3 órás időtartamban.

Ha Badacsonyban Jársz, Nyomozz Velünk!

badacsony túrák

 

Gyalogtúra

„Badacsony” Geológiai és Botanikai Tanösvény

Badacsony a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkedik el. Ebben a parkban fut a 4 km hosszú „Badacsony” Geológiai és Botanikai Tanösvény.  Ami a geológiát illeti: a tanösvényen bepillanthatunk az egykori földtani történetek számos eseményébe, megismerhetjük a hegy építőkövét, a bazaltot.  Ami pedig a botanikát illeti: túránk során számos őshonos és nem őshonos növényt csodálhatunk meg, s ha szerencsénk van, némelyik illatát akár élvezhetjük is. Egyes megállóhelyek bemutatják a szőlőművelést, mint tájhasználatot, s nem utolsó sorban, a tanösvény több pontján csodálatos panoráma tárul elénk.

 


Folly-Arborétum

Érdemes egy sétát tenni a Badacsonyörsön található, 3.6 hektáron elterülő Folly-Arborétumban. Az arborétumi kirándulást nem csak azoknak ajánljuk, akiket érdekelnek a fenyők és citrusok különleges fajai – mivel belőlük 130 található Badacsonyörsön –, hanem azoknak is, akik szívesen gyönyörködnének a kilátásban. Az arborétum egész területéről, és a 2014-ben átadott magaslesről nagyon jó a rálátás a Badacsonyra, a Balatonra és a túlparti dombokra.  A gyermekeket ezenkívül játszótér, a felnőtteket borospince várja.


Autós kirándulás

Látogatás Keszthelyre

Autóval nagyjából 30 perc alatt lehet eljutni Badacsonyból Keszthelyre. A város számos nevezetessége közül a leghíresebb a Festetics- kastély, amit ma Helikon kastélymúzeumnak hívnak. Az elnevezést az épület azért kapta, mert 1765-ben itt alapított a Festetics család könyvtárat. Keszthelyen azonban a kastélymúzeumon kívül is sok látnivaló van. Érdemes utazás előtt ezekről a látványosságokról a város honlapján tájékozódni. Mi itt felhívjuk a figyelmet a Pethő- vagy Goldmark-házra, a Szentháromság-szoborra és a régi városházára.

Látogatás Sümegre

Sümegre is érdemes egyszer, kiránduló időben ellátogatni. A Sümegi vár történetében a 13. századtól a magyar történelem szinte minden jelentős eseménye nyomot hagyott. A vár a havas, jeges napok kivételével egész évben nyitva tart kiállításaival és a Történelmi élményparkkal. A hét bizonyos napjain várjátékokkal, lakomákkal várják a látogatókat. A programokról a Sümegi vár honlapján tájékozódhat.


Kerékpáros túrák

4-5 olyan kerékpáros túrát is ajánlanak helyi kerékpáros és természetbarát szervezetek tagjai, amelyet érdemesnek látunk mi is megemlíteni. A következő linken olvashat 18 km-es és 70 km-es utazásokról is. Ha nem hoz saját kerékpárt magával, felpattanhat  a nálunk található ingyenes bringák egyikére, sőt kifejezetten kerékpárosoknak készült térképekkel is szolgálhatunk.