Gasztronómia

 

 

Reggeli

Szállóvendégeink részére -előzetes megbeszélés alapján- házi finomságokat is tartalmazó, bőséges reggelit kínálunk, külön díjazás ellenében. A reggelit egy előre egyeztetett időpontban, ingyenes szobaszervizzel szolgáljuk fel, és vendégeink dönthetik el, hogy apartmanjuk saját panorámaterászán vagy a -szintén Balatonra néző- nappalijában kívánnak reggelizni. Így nálunk nagyon ráérősen és akár pizsamában is elkölthetik a nap legfontosabb étkezését.

 

Ha önellátásban gondolkodik, semmi probléma, hiszen az apartmanok konyhája jól felszerelt, alkalmas komplett reggeli elkészítésére: hűtőszekrény, vízforraló, filterkávé készítő, mikrosütő, kenyérpirító, indukciós főzőlap, tálalók, tányérok, csészék, evőeszközök, zárható tárolódobozok, stb. állnak vendégeink rendelkezésére.

 

Borozgatás helyben, saját Vinotékánk boraiból

A Bacchus főépületének egyik 100 évnél is öregebb pincéjében néhány évvel ezelőtt kialakítottunk egy Vinotékát. Itt, a BORBARLANG-ban nagy választékban megtalálhatóak a helyi gazdák kimért és palackozott borai. Ha vendégeinknek nincs kedve elsétálni itthonról, pinceborozónkban, a főépület előtti vagy az apartmanokhoz tartozó, csodás balatoni panorámát nyújtó teraszokon is borozgathatnak, akár éjszakába nyúlóan. Teliholdkor a tó vizén tükröződő ezüsthídban gyönyörködni teraszunkon, egy pohár borral a kezünkben - kihagyhatatlan ;)

 

Gasztronómia Badacsonyban

Badacsonyban és a Badacsony hegy körüli településeken számos étterem, vendéglő, bisztró, büfé, pizzéria, kerthelység és terasz, valamint borozó, borkimérő és pince várja a vendégeket. Kínálatuk nagyon széles: meleg ételek, helyi specialitások, menük, gyorsételek, hidegtálak, hideg falatok és temészetesen a méltán híres badacsonyi borok.

 

Tőlünk gyalogosan elindulva is már öt percen belül egy vendéglőt és két kézműves borpincét talál, Badacsony központja 10 percnyi séta, a hegyi borozókat-pincéket pedig 20-30 perces túrával érheti el. Persze útközben számos szomjoltó helyre bukkanhat ;)